Strona 1 z 1
Przedłużenie trwałości żywności
: 07 wrz 2020, 9:39
autor: Jeż
Jakie znacie techniki, które pozwalają utrwalić żywność? Pasteryzacja, konserwanty,
technologie HPP, mrożenie. Coś jeszcze? Technologie HPP są super: stosuje się wysokie ciśnienie, które nie zmienia ani smaku, ani zapachu, ani konsystencji jedzenia. Znaliście tę metodę?
Re: Przedłużenie trwałości żywności
: 21 wrz 2020, 6:41
autor: branża_HPP
Witam serdecznie,
HPP Services Poland prowadzi działalność usługową HPP. Funkcją zakładu jest usługowe wysokociśnieniowe utrwalanie produktów spożywczych. Jest to popularny w branży HPP system, dzięki któremu producent żywności nie jest zobligowany do zakupu urządzenia na własność. Producent dostarcza do naszego zakładu produkt w swoim finalnym opakowaniu, np. sok w butelce, który następnie zostaje poddany procesowi HPP. Po utrwaleniu producent odbiera produkt i sam zajmuje się jego dystrybucją.
Jeśli byłby Pan zainteresowany współpracą zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiamy,
HPP Services Poland