Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Tutaj prowadzimy dyskusje na dowolne tematy, nie mające związku z głównymi kategoriami.
Bożena1975

Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Post autor: Bożena1975 »

Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?
Gdzie mogę w cenach najlepszych dostać taki sprzęt, koniecznie z wyższej półki, żeby był bardzo wydajny?
Polecono mi na jednym forum kucharskim firmę https://www.gastrosilesia.pl/
od właśnie takiego asortymentu, ale chętnie jeszcze znalazłabym kilka opcji, tak żeby sobie porównać.
Co doradzicie?
grażynka

Re: Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Post autor: grażynka »

W każdej szanującej się restauracji powinny znaleźć się wyciskarki do warzyw . Osobiście cenię sobie napoje przyrządzane na miejscu w restauracji ze świeżych składników, a nie te które serwowane są w butelkach ze sklepu. Takie soki warzywne czy owocowe przede wszystkim są też zdrowsze
DywanZGwoździ

Re: Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Post autor: DywanZGwoździ »

Hej. Ja od firmy IGLOTECHNIKA https://www.iglootechnika.pl/meble-chlo ... chlodnicze do swoich sklepów zawsze biorę zamrażarki lady chłodnicze i tym podobne. Sprzęt pracuje bez zarzutu. Nie zdarzyło się, aby go naprawiać. Zamrażalki i lodówki trzymają odpowiednią temperaturę i nie ciągną dużo prądu. Tylko regularnie są serwisowane i nic się z nimi totalnie nie dzieje. Warte są naprawdę swoich pieniędzy. Każdemu, kto ma sklep czy przedsiębiorstwo, w których potrzebne są urządzenia chłodnicze, szczerze polecam.
Hwysat

Re: Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Post autor: Hwysat »

Łatwym i szybkim sposobem na rozbudowanie oferty zimnych napojów jest inwestycja w granitor a następnie wytwarzanie granity z gotowych syropów do granity https://icecup.pl/oferta/syropy-do-granity/. W zależności od koncentratu dostępnych jest kilkanaście różnych smaków np. cola, truskawka czy limonka.
małpka

Re: Wyposażenie restauracji: urządzenia gastronomiczne i chłodnicze?

Post autor: małpka »

W czasie pandemii bardzo zyskały na popularności dark kitchen czy jak kto woli wirtualne restauracje. Te oprócz wyposażenia warto wyposażyć także w oprogramowanie, które pomoże chociażby na optymalizację kosztów czy czasu pracy całej załogi. To naprawdę bardzo ważna kwestia i pomocna w codziennej pracy. Taki vicebot to solidne wsparcie dla takich restauracji. To rozwiązanie nad którym zdecydowanie warto się zastanowić, taka opcja sprawdzi się w każdej restauracji.
ODPOWIEDZ